Meniu Blog

Cum montez un suport schi sau snowboard pe bare transversale

1487 Views 0 Liked

Exista multe asa zise ,,solutii” cum ar fi cea in care-ti transporti schiurile si placa in masina, alaturi de ceilalti pasageri sau sa incerci sa le indesi in portbagaj pe langa bagaje si, probabil, cu capetele ascutite inspre pasageri. STOP!

Trebuie sa constientizezi ca astfel de metode de transport pun viata pasagerilor si pe a ta in mare pericol. La orice tip de impact, chiar si usoare tamponari, exista riscul ca echipamentul tau sa raneasca pe cineva.

Asa ca, cel mai indicat este sa iti transporti schiurile si placile de snowboarding cu ajutorul unui suport special manufacturat in acest scop. Cel mai des intalnit si folosit produs de acest gen este suportul schi sau snowboard cu prindere pe bare transversale.

Cum aleg suportul pe bare transversale?

In primul rand pleaca de la ideea: cat de util imi este? Daca weekend-urile tale de iarna se rezuma la mersul pe partie cu prietenii si placile atunci vei avea nevoie de un suport care sa poata transporta macar 4 perechi de schiuri si doua placi de snowboarding. Un exemplu bun este suportul Menabo White Bear 4

Sa presupunem ca grupul de oameni cu care mergi la munte este mai mare, ei bine, atunci vei avea nevoie de un suport precum Menabo Iceberg Double cu care poti transporta 8 perechi de schiuri si 4 placi snowboard. 

Cum se monteaza un suport pe bare plafon?

In primul rand vei avea nevoie de bare transversale. Daca masina ta nu are bare plafon instalate nu vei putea instala suportul de schi ori snowboard. Asa ca, sarim un pic peste acest pas si trecem la partea in care autoturismul tau deja are instalate bare auto. 

Suportii se instaleaza direct pe barele masinii cu ajutorul prinderilor speciale cu care vin din fabricatie. Exista doua tipuri de prinderi pentru acesti suporti, in speta, suporti cu prindere tip U si suporti cu prindere tip T.

In cazul suportilor cu prindere tip T atasarea si strangerea acestora se face pe partea superioara a barelor de plafon.

In cazul suportilor cu prindere tip U acestia se vor atasa prin exteriorul barelor auto, acestia cuprind barele prin exterior, dar inainte sa va alegeti suportul potrivit verificat ca latimea barelor plafon sa permita ca suportul sa le cuprinda. Asta este o conditie cruciala, altfel suportul nu va putea fi instalat pe masina.

Cat de rapid se monteaza un suport pe bare transversale? 

Timpul este pretios pentru oricare dintre noi. Asa ca, in momentele in care esti gata sa pleci la drum catre munte chiar nu ai vrea sa pierzi mult timp montand suportii tai pe barele auto. In general un suport de acest tip se monteaza rapid si usor in maximum 10 minute. Practic, cat ai zice ,,partie” suportii tai vor fi gata de drum. 

Siguranta suportilor si a echipamentului tau este o prioritate, asa-i? Ei bine, nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la furtul suportilor tai. De ce? Pentru ca in gama Menabo de suporti schi sau snowboard exista produse care dispun si de antifurt.

Daca inca nu te-ai decis cu privire la ce suport sa-ti alegi ori pur si simplu ai nevoie de consiliere privind alegerea suportului corect te sfatuim sa ne vizitezi. Showroom-ul nostru se afla in Bucuresti pe strada Traian Popovici numarul 77, zona Dristor-Depoul Dudesti.

Leave a comment