Meniu Blog

Suportul de bicicleta Alcor 3, pentru transportul sigur al bicicletelor

513 Views 0 Liked

Noul sezon de pedalat nu e departe si sincer daca ne gandim bine pedalatul poate fi practicat chiar tot anul, cu cateva exceptii mici. Daca esti ca si noi foarte pasionat de biciclit probabil ca-ti vei dori ca in fiecare weekend sa iei biclele cu prietenii tai si sa plecati spre o plimbare relaxanta.

Totusi, ai nevoie de o metoda prin care sa-ti transporti bicicletele sigur si rapid. AIci intervine alegerea unui suport de bicicleta potrivit, iar o alegere foarte buna la capitolul asta este suportul de bicicleta Menabo Alcor 3 cu care poti transporta 3 biciclete in acelasi timp.

Alcor 3 este acel suport de bicicleta cu prindere pe carligul de remorcare al masinii tale care-ti va face orice drum cu bicla mult mai usor. Daca nu stiai suporturile de bicicleta sunt impartite pe categorii. Singurul element principal care-i diferentiaza este metoda de prindere si atasare de autoturism.

Asadar, exista suporturi de bicicleta cu prindere pe bare transversale, cu prindere pe haion sau portbagaj si suporturi cu prindere pe carligul de remorcare al masinii.

Cum se monteaza suportul de bicicleta Alcor 3?

Inainte sa alegi acest suport de bicicleta trebuie sa te gandesti daca iti indeplineste nevoile tale de bicilist si cel mai important sa te asiguri ca ai carlig de remorcare la masina. Montajul in singe al suportului se face direct pe carlig cu ajutorul sistemului rapid-lock. Mai exact suportul Alcor 3 vine dotat cu o maneta speciala care te ajuta sa-l atasezi foarte rapid. 

Cu toate acestea, inainte de a-ti alege acest suport este important sa te asiguri de compatibilitatea carligului tau de remorcare. In general nucile de carlig de pe piata noastra, respecta, in general acelasi standard de fabricatie 94/20/CE. Chiar si asa, exista mici diferente de la o masina la alta.

Anumite modele de carlige de remorecare sunt cromate, altele sunt mai uzate, altele au strat de vopsea pe deasupra sau sunt ruginite. Pentru a acoperi toate situatiile si pentru ca suportul sa stea in pozitie fixa pe masina, maneta are o ajustare prin care se poate reglaa tensiunea, reglaj ce se face fara nicio cheie speciala.  

Unghiul de rabatare la support este diferit fata de alte modele de suportui de Bicicleta fapt ce poate fi un plus daca autoturismul tau are haion mai mare. 

Bratele suportului se pot rabata pentru o depozitare foarte usoara atunci cand nu se foloseste. Totodata, suportul Menabo vine cu antifurt propriu, dar si antifurt pentru bicicletele pe care le transporti.

De ce sa aleg suportul de bicicleta Menabo Alcor 3?

Menabo Alcor 3 este compatibil cu mai multe tipuri de biciclete. Pe langa cele clasice pe care le cunoastem cu totii suportul este compatibil cu cursiere, biciclete de oras, MTB, Fat Bikes si E-bikes. In plus, Alcor 3 vine dotat si cu stopuri de semnalizare omologate si o priza electrica de 13/7 pini.  

Pe suportul Alcor 3 poti transporta un maximum de 3 biciclete insumand maxim de 60 kg. Adica, vei putea urca pe el cate o bicicleta care cantareste maxim 25 de kg fiecare. Producatorul Menabo recomanda cu strictete respectarea capacitatilor maxime de transport ale suportului. In cazul in care fortati suportul sau iil incarcati prea mult exista riscul ca acesta sa se defecteze in timpul mersului.   

Versatilitatea suportului de bicicleta Alcor vine in mai multe variante si configuratii. Astfel, poti transporta doar doua, trei sau chiar 4 biciclete.

Suportul Alcor, vine in varianta de 2, 3 sau chiar 4 biciclete in functie de necessitate. (aici pune link-uri catre toate versiunile).

Apoi, suportul Alcor poate fi folosit ca si suport pentru cutii portbagaj. Atat suportul Alcor 3 cat si suportul Alcor 4 sunt compatibile cu cutia de portbagaj Mizar. (link si cateva specificatii despre mizar)

 

Contacteaza-ne! 

La SuportBicicleta.ro te ajutam cu sfaturi si consiliere in ceea ce priveste alegerea suportului corect pentru tine. Asa ca, daca ai nevoie de ajutor petru a-ti alege suportul care ti se potriveste ne poti suna la 0786.036.818 sau ne poti vizita showroom-ul de pe strada Traian Popovici numarul 77, Bucuresti, zona Piata Alba Iulia.

Leave a comment