Meniu Blog

Suport schi si snowboard pe bare transversale. Cum se monteaza eficient?

633 Views 0 Liked

Sporturile de iarna incep sa ne prinda din nou interesul in aceasta perioada a anului. Ce e de facut? Sa ne pregatim in mod temeinic pentru mersul la partie, dar si sa avem grija ca echipamentele noastre precum schiurile sau snowboardurile sa fie transportate corect. Cum vom transporta corect schiurile? Cum ne vom transporta placile de snowboard pana la partie? Folosind in mod corect un suport schi, respectiv un suport snowboard pe autoturismul cu care ne deplasam catre partie.

De ce este indicat sa folosim un suport schi sau snowboard pentru schiurile respectiv placile noastre? Pentru ca este modul cel mai eficient de a le transporta atat pentru o mentenanta indelungata cat si pentru siguranta noastra pana la partie si inapoi.

Riscul de a transporta schiurile sau placile de snowboard in masina este unul destul de mare. Orice impact ori franare brusca poate pune in pericol viata noastra sau a celorlalti pasageri aflati in autoturism la acel moment.

Un model foarte folosit de suport schi sau snowboard este cel cu prindere pe bare transversale, iar pentru a-l putea folosi vei fi nevoit sa montezi mai intai barele pe autovehicul si apoi pe bare va veni montat suportul.  Inainte de a monta orice tip de suport schi sau snowboard pe masina consultati instructiunile de montaj si pasii necesari pentru a duce la bun sfarsit aceasta operatiune.

Suport schi sau snowboard pe bare transversale, de ce sa-l aleg?

Asa cum spuneam si mai sus acest model de suport se ataseaza practic de barele transversale ale autoturismului. Asigurati-va ca barele auto sunt corect montate pe masina inainte de atasa suportul de ele. Urmati toti pasii de montaj al barelor auto si nu folositi improvizatii pentru a finaliza procesul de montare.  Dupa instalarea corecta a barelor auto puteti pregati suportul pentru a fi montat.

Exista doua tipuri de prindere pentru suporturile de schi pentru bare auto. Mai exact, exista prindere tip U si prindere tip T. Acesta este un aspect foarte important in momentul in care iti alegi suportul schi sau snowboard potrivit. 

Cum se monteaza suportul schi pe bare transversale?

Prinderile si tipul acestora depind foarte mult de modelul de suport pe care-l vei alege. De ce? Pentru ca in functie de prinderea suportului pe barele transversale vei alege acel model care ti se potriveste. Daca barele auto de pe masina ta au canal sau daca barele nu au acest canal.

Pentru suoort schi si snowboard cu prindere tip T atasarea si strangerea se va face pe partea superioara a barelor.

Pentru suport schi si snowboard cu prindere tip U atasarea si strangerea suportului se va face prin exteriorul barelor plafon. Practic barele vor fi cuprinse prin exterior.

Inainte sa va alegeti suportul schi sau snowboard potrivit verificati latimea barelor transversale in asa fel incat suportul sa le poata cuprinde. Conditia aceasta este una foarte importanta pentru instalarea suportului pe autoturismul tau.  

Suportul schi sau snowboard nu necesita chei speciale pentru a fi montate deoarece el vine la pachet cu imbusi sau cheia necesara instalarii rapide si usoare.

De ce sa aleg suport cu prindere pe bare transversale?

In general lumea prefera sa foloseasca acest tip de suport deoarece au deja bare transversale montate pe masina sau se bazeaza pe capacitatea mare de ,,incarcare” al acestor modele de suport schi si snowboard.

Totodata, acest model de suport se poate monta si destul de rapid daca urmezi cu exactitate pasii de montaj regasiti in pachetul achizitonat. Pentru orice fel de sfaturi sau consiliere cu privirea la ce fel de suport schi sau suport snowboard sa alegi pentru iarna aceeasta ne poti contacta la 0786 036 818.

Showroom-ul magazinului SuportBicicleta.ro se afla pe strada Traian Popovici numarul 77, sector 3 Bucuresti, in zona Piata Alba Iulia. 

Leave a comment